Szkolenia

Technika podzielonego tortu w gabinecie dietetyka [ZAPIS WEBINARU]

Żywienie w ostrym i przewlekłym zapaleniu trzustki. Czy dieta z ograniczeniem tłuszczu ma jeszcze zastosowanie?

Praktyczne aspekty współpracy z pacjentem onkologicznym

Żywienie wspierające leczenie PCOS [ONLINE]

W terapii PCOS istotne jest postępowanie niefarmakologiczne oparte na zmianie nawyków żywieniowych wspomagających leczenie.

Dietoterapia cukrzycy w schorzeniach przewodu pokarmowego okiem praktyka [ZAPIS WEBINARU]

Rola żywienia w leczeniu odleżyn i trudno gojących się ran [ZAPIS WEBINARU]

Dlaczego dietetyk pyta czy pacjent ma odleżynę? Czy żywieniem można wesprzeć proces gojenia?

INSULINOOPORNOŚĆ od teorii do praktyki [ZAPIS SZKOLENIA]

Insulinooporność (IO) jest jednym z zaburzeń metabolicznych, z którym w ostatnich latach boryka się coraz większa część populacji.

Żywienie dzieci, neofobia, wybiórczość pokarmowa, awersje pokarmowe, ARFID [ONLINE]

Coraz częściej do gabinetu dietetyka przychodzą rodzice z małymi pacjentami.

Poradnictwo dietetyczne dla dzieci i młodzieży z nadmierną masą ciała [ZAPIS SZKOLENIA]

Celem szkolenia jest zapoznanie się z zasadami prowadzenia poradnictwa dietetycznego dla dzieci i młodzieży z nadmierną masą ciała.

Wsparcie dietetyczne w ZJD i SIBO [ZAPIS SZKOLENIA]

Roli mikrobioty jelitowej dopatruje się obecnie w każdym aspekcie funkcjonowania i zdrowia człowieka.

Skóra na talerzu - dieta, fitoterapia i inowacyjne podejście do zdrowia skóry [ONLINE]

W leczeniu schorzeń skórnych tradycyjnie skupiano się na farmakoterapii, coraz częściej dostrzega się, jak ogromny wpływ na kondycję skóry ma dieta i styl życia.

Dieta pacjenta po operacji bariatrycznej [ONLINE]

Otyłość jest chorobą przewlekłą, nieskutecznie leczona powoduje wzrost odsetka chorych na otyłość III stopnia.

Pierwsza konsultacja pacjenta z jadłowstrętem psychicznym- vademecum dla dietetyka [ONLINE]

Interpretacja wyników badań laboratoryjnych w pracy dietetyka [ONLINE]

Szkolenie ma na celu przekazanie praktycznej wiedzy na temat interpretacji wyników badań laboratoryjnych w chorobach dietozależnych.

Dietetyka w aspekcie żywienia zbiorowego [ONLINE]

Szkolenie pozwoli przybliżyć wiedzę na temat zasad żywienia w zakładach żywienia zbiorowego typu dom pomocy społecznej czy szpital.

Co za dużo, to nie zdrowo?! - jak właściwie wspierać i motywować dziecko z diagnozą otyłości wykorzystując elementy metody Kids' Skills

Zaburzenia czynnościowe pracy jelit - wsparcie psychodietetyczne [ONLINE]

Szkolenie dostarczy praktycznych wskazówek postępowania żywieniowego oraz ćwiczeń psychodietetycznych, możliwych do wykonania w gabinecie.

Praca dietetyka w Podstawowej Opiece Zdrowotnej [ONLINE]

Szkolenie skierowane jest do dietetyków, którzy chcą przygotować się do pracy w POZ.

Alergia na pokarmy - dieta eliminacyjna i rola dietetyka [ONLINE]

Szkolenie przeznaczone jest dla dietetyków zainteresowanych alergią na pokarmy oraz dietetyką pediatryczną.

Dieta low-FODMAP - jak ją stosować i nie zwariować?

Webinar ma charakter warsztatowy.

Rola dietetyka w zespole terapeutycznym [ONLINE]

Szkolenie obejmuje zakres działań dietetyka w szpitalnym zespole terapeutycznym, udział w planowaniu żywienia do i pozajelitowego osób dorosłych.

Dieta w przewlekłej chorobie nerek i cukrzycy - wyzwanie dla dietetyka [ONLINE]

Webinar pomoże Ci poszerzyć wiedzę na temat skutecznego zarządzania dietą pacjentów z przewlekłą chorobą nerek i cukrzycą.

Dietoterapia i żywienie kliniczne w onkologii [ONLINE]

Szkolenie z zakresu dietoterapii i żywienia klinicznego w trakcie leczenia onkologicznego pacjenta.

Jak pracować z dziećmi i młodzieżą z problemami w jedzeniu - warsztat terapeuty