Z przyjemnością informujemy, że do zespołu specjalistów Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej dołączyła dr n o zdrowiu Marta Dąbrowska - Bender
Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego Wydziału Nauki o Zdrowiu. Autorka i współautorka wielu prac naukowych, Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki oraz Polskiego Towarzystwa Zdrowia Publicznego. Asystent (pracownik naukowo - dydaktyczny) w Zakładzie Zdrowia Publicznego Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. W 2012 roku uzyskała tytuł doktora nauk o zdrowiu. Obecnie zajmuję się edukacją i poradnictwem żywieniowym pacjentów onkologicznych (Wojskowy Instytut Medyczny w Warszawie - Klinika Onkologii oraz Fundacja Onkocafe), po transplantacji narządów oraz leczonych z powodu przewlekłej niewydolności nerek (Poradnia Nefrologiczno - Transplantacyjna w Warszawie). Interesuje się również żywieniem klinicznym, wpływem diety (jako element wsparcia) w leczeniu chorób autoimmunologicznych (m.in stwardnienie rozsiane, SM) oraz szeroko rozumianą jakością życia w chorobach przewlekłych.