Absolwentka Collegium Medicum w Bydgoszczy oraz UMK w Toruniu, kierunek dietetyka, specjalność dietoterapia. Pracę licencjacką poświęciła ocenie stanu odżywienia pacjentów ze schorzeniami endokrynologicznymi, a pracę magisterską na żywieniu w szpitalu, analizując pokrycie zaleceń zarówno w żywieniu zbiorowym jak i żywieniu klinicznym. Dodatkowo ukończyła studia podyplomowe w Instytucie Żywności I Żywienia, kierunek poradnictwo dietetyczne, a także studia: "Żywienie Kliniczne i Opieka Metaboliczna" w MCKP UJ w Krakowie. Członkini Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego Dojelitowego i Metabolizmu.
Od 2012 roku pracuje w ochronie zdrowia, w latach 2012 - 2022 w Zespole ds. Leczenia Żywieniowego Regionalnego Szpitala Specjalistycznego w Grudziądzu, a obecnie w Zespole ds. Leczenia Żywieniowego Szpitala w Kwidzynie.
Ponadto jest aktywnym członkiem Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu.
Prywatnie pasjonatka leczenia żywieniowego, biegacz amator oraz twórca memów dietetycznych na profilu Dietetyk na dyżurze.
www.facebook.com/DietetykNataliaMogilko/
www.facebook.com/Dietetyknadyzurze/
Od 2012 roku pracuje w ochronie zdrowia, w latach 2012 - 2022 w Zespole ds. Leczenia Żywieniowego Regionalnego Szpitala Specjalistycznego w Grudziądzu, a obecnie w Zespole ds. Leczenia Żywieniowego Szpitala w Kwidzynie.
Ponadto jest aktywnym członkiem Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu.
Prywatnie pasjonatka leczenia żywieniowego, biegacz amator oraz twórca memów dietetycznych na profilu Dietetyk na dyżurze.
www.facebook.com/DietetykNataliaMogilko/
www.facebook.com/Dietetyknadyzurze/