Absolwentka Katedry Żywienia Człowieka Wydziału Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie. Autorka licznych prac naukowych, uczestniczka wielu Krajowych i Międzynarodowych Konferencji Naukowych z zakresu żywienia człowieka. Zaangażowana w badania naukowe z udziałem zawodników różnych dyscyplin sportowych.
Jest byłą sportsmenką. Przez 12 lat trenowała kajakarstwo klasyczne, a w ostatnich latach swojej kariery sportowej również kajakarstwo górskie.
Obecnie współpracuje z Kliniką Rehabilitacji i Leczenia Bólu w Szczawnicy, gdzie m.in. konsultuje osoby aktywnie fizycznie/wyczynowych sportowców. Ponadto prowadzi szkolenia, warsztaty oraz prelekcje, podczas których spotyka się z m.in. z osobami na co dzień opiekującymi się sportowcami (trenerami, lekarzami, fizjoterapeutami, działaczami sportowymi). Posiada szerokie doświadczenie w zakresie opieki dietetycznej najwyższej klasy sportowców takich dyscyplin jak kajakarstwo, wspinaczka sportowa, hokej na lodzie, siatkówka, pływanie i innych.
Jest byłą sportsmenką. Przez 12 lat trenowała kajakarstwo klasyczne, a w ostatnich latach swojej kariery sportowej również kajakarstwo górskie.
Obecnie współpracuje z Kliniką Rehabilitacji i Leczenia Bólu w Szczawnicy, gdzie m.in. konsultuje osoby aktywnie fizycznie/wyczynowych sportowców. Ponadto prowadzi szkolenia, warsztaty oraz prelekcje, podczas których spotyka się z m.in. z osobami na co dzień opiekującymi się sportowcami (trenerami, lekarzami, fizjoterapeutami, działaczami sportowymi). Posiada szerokie doświadczenie w zakresie opieki dietetycznej najwyższej klasy sportowców takich dyscyplin jak kajakarstwo, wspinaczka sportowa, hokej na lodzie, siatkówka, pływanie i innych.