
Dietetyk. Absolwentka Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu na Wydziale Lekarskim II.
Aktualnie pracownik naukowo-dydaktyczny w Katedrze i Zakładzie Leczenia Otyłości, Chorób Metabolicznych oraz Dietetyki Klinicznej. Tytuł doktora nauk medycznym uzyskała badaniami na temat wpływu programu redukcji masy ciała na normalizację parametrów metabolicznych i metabolomicznych pacjentów z otyłością (2017, Katedra i Klinika Chorób Wewnętrznych, Metabolicznych i Dietetyki UM, Poznań). Uczestniczka wielu konferencji z zakresu chorób metabolicznych i żywieniowo-zależnych.
Współautorka prac i publikacji naukowych dotyczących leczenia żywieniowego w różnych stanach chorobowych. Szczególnie zainteresowana postępowaniem dietetycznym w
chorobach metabolicznych (otyłość, cukrzyca, insulinooporność, zespół metaboliczny, hiperlipidemia, nadciśnienie tętnicze, NAFLD),
endokrynologicznych (PCOS, choroby tarczycy) oraz
schorzeniach przewodu pokarmowego. Umiejętności zawodowe i dietetyczny szlif zdobywała pomagając pacjentom w szpitalach i poradniach o różnej specyfikacji, a także w projektach edukacji żywieniowej dla różnych grup populacyjnych. Od kilku lat prowadzi własną praktykę dietetyczną gdzie chętnie dzieli się ze swoimi pacjentami „zdrowym” podejściem do diety.