Absolwentka pięcioletnich studiów magisterskich na kierunku dietetyka na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym oraz studiów magisterskich na kierunku psychologia na Uniwersytecie SWPS w Warszawie. Ukończyła studia podyplomowe na kierunku psychodietetyka. Współautorka książki dla dzieci „Bułka i Spółka, rzecz o zdrowym jedzeniu”. Doświadczenie zawodowe nabywała prowadząc indywidualne konsultacje, grupy warsztatowe, pracując w szpitalu pediatrycznym oraz wykładając psychodietetykę na uczelniach wyższych.
Pracuje z młodzieżą i dorosłymi z zaburzeniami odżywiania, edukuje pacjentów w zakresie zdrowego odżywiania się. Uczestniczka licznych szkoleń i konferencji z zakresu żywienia, psychodietetyki i psychologii, dzięki którym na bieżąco podnosi swoje kwalifikacje.
Pracuje z młodzieżą i dorosłymi z zaburzeniami odżywiania, edukuje pacjentów w zakresie zdrowego odżywiania się. Uczestniczka licznych szkoleń i konferencji z zakresu żywienia, psychodietetyki i psychologii, dzięki którym na bieżąco podnosi swoje kwalifikacje.