Szkolenie ma na celu przedstawienie rzetelnej wiedzy na temat nietolerancji pokarmów, ze szczególnym uwzględnieniem alergii pokarmowej. W trakcie szkolenia uczestnicy dowiedzą się, które alergeny są szczególnie niebezpieczne, jak uniknąć alergenów ukrytych w pokarmach oraz które testy alergologiczne mają szczególnie wysoką wartość. Wiedza zdobyta w trakcie szkolenia, umożliwi lepszą współpracę uczestników zarówno z chorymi uczulonymi na pokarmy, jak i z lekarzami.
Plan szkolenia:
1. Podstawy immunologiczne nietolerancji pokarmów.
2. Omówienie najważniejszych alergenów pokarmowych.
3. Alergia krzyżowa - co oznacza?
4. Diagnostyka alergii pokarmowej - zasady oraz podstawy interpretacji wyników badań.
5. Objawy alergii - od zespołu alergii jamy ustnej po wstrząs anafilaktyczny.
6. Czy osoby zajmujące się przetwarzaniem żywności ponoszą odpowiedzialność za skład alergenowy pokarmów? - pytania i wątpliwości.
7. Alergia pokarmowa na przykładach oraz dyskusja.
Atutem szkolenia jest mała grupa uczestników.
Każdy uczestnik otrzymuje imienny certyfikat pod koniec szkolenia.
Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania szkolenia z przyczyn od siebie niezależnych. W takim przypadku organizator dokona zwrotu całości opłaty wniesionej przez uczestnika na podane przez niego konto bankowe.
Termin szkolenia
- Dzień:
- 18 listopada 2017
- Godzina:
- 9:00
- Czas:
- 7h z 15 min. przerwą na poczęstunek
Cennik szkolenia
Koszt szkolenia
290 zł
Wszystkie podane kwoty są cenami brutto.Cena zawiera materiały szkoleniowe oraz poczęstunek.
W przypadku zniżek grupowych prosimy o kontakt mailowy na adres: kontakt@szkoleniadietetyka.pl
Formularz zgłoszeniowy
Nie można zpisać się już na to szkolenie ponieważ upłynął termin rekrutacji.