Istnieje coraz więcej dowodów wskazujących na to, że masa ciała, ilość tkanki tłuszczowej w organizmie i jej rozmieszczenie wpływają na skuteczność powodzenia działań prokreacyjnych par.
Celem szkolenia jest omówienie podstawowych zależności między masą ciała, ilością i rozmieszczeniem tkanki tłuszczowej a szansą na powodzenie działań prokreacyjnych. Ponadto przedstawiony i poddany analizie zostanie wpływ różnych grup produktów spożywczych na możliwość uzyskania ciąży.
Plan szkolenia:
1. Wprowadzenie do zagadnienia przygotowania do ciąży.
2. Zaburzenia płodności występujące u kobiet i mężczyzn.
3. Znaczenie wieku w powodzeniu działań prokreacyjnych.
4. Dieta kobiet planujących ciążę.
5. Prawidłowa masa ciała a powodzenie działań koncepcyjnych.
6. Składniki żywności obniżające płodność kobiet i mężczyzn.
7. Żywienie a płodność kobiet i mężczyzn.
Atutem szkolenia jest mała grupa uczestników.
Każdy uczestnik otrzymuje imienny certyfikat pod koniec szkolenia.
Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania szkolenia z przyczyn od siebie niezależnych. W takim przypadku organizator dokona zwrotu całości opłaty wniesionej przez uczestnika na podane przez niego konto bankowe.
Termin szkolenia
- Dzień:
- 10 marca 2018
- Godzina:
- 9:30
- Czas:
- 6h z 15 min. przerwą na poczęstunek
Cennik szkolenia
Koszt szkolenia
270 zł
Wszystkie podane kwoty są cenami brutto.Cena zawiera materiały szkoleniowe oraz poczęstunek.
W przypadku zniżek grupowych prosimy o kontakt mailowy na adres: kontakt@szkoleniadietetyka.pl
Formularz zgłoszeniowy
Nie można zpisać się już na to szkolenie ponieważ upłynął termin rekrutacji.