Szkolenia
Technika podzielonego tortu w gabinecie dietetyka [ZAPIS WEBINARU]
Żywienie w ostrym i przewlekłym zapaleniu trzustki. Czy dieta z ograniczeniem tłuszczu ma jeszcze zastosowanie?
Praktyczne aspekty współpracy z pacjentem onkologicznym
Żywienie wspierające leczenie PCOS [ONLINE]
W terapii PCOS istotne jest postępowanie niefarmakologiczne oparte na zmianie nawyków żywieniowych wspomagających leczenie.
Dietoterapia cukrzycy w schorzeniach przewodu pokarmowego okiem praktyka [ZAPIS WEBINARU]
Rola żywienia w leczeniu odleżyn i trudno gojących się ran [ZAPIS WEBINARU]
Dlaczego dietetyk pyta czy pacjent ma odleżynę? Czy żywieniem można wesprzeć proces gojenia?
INSULINOOPORNOŚĆ od teorii do praktyki [ZAPIS SZKOLENIA]
Insulinooporność (IO) jest jednym z zaburzeń metabolicznych, z którym w ostatnich latach boryka się coraz większa część populacji.
Żywienie dzieci, neofobia, wybiórczość pokarmowa, awersje pokarmowe, ARFID [ONLINE]
Coraz częściej do gabinetu dietetyka przychodzą rodzice z małymi pacjentami.
Poradnictwo dietetyczne dla dzieci i młodzieży z nadmierną masą ciała [ZAPIS SZKOLENIA]
Celem szkolenia jest zapoznanie się z zasadami prowadzenia poradnictwa dietetycznego dla dzieci i młodzieży z nadmierną masą ciała.
Wsparcie dietetyczne w ZJD i SIBO [ZAPIS SZKOLENIA]
Roli mikrobioty jelitowej dopatruje się obecnie w każdym aspekcie funkcjonowania i zdrowia człowieka.
Skóra na talerzu - dieta, fitoterapia i inowacyjne podejście do zdrowia skóry [ONLINE]
W leczeniu schorzeń skórnych tradycyjnie skupiano się na farmakoterapii, coraz częściej dostrzega się, jak ogromny wpływ na kondycję skóry ma dieta i styl życia.
Dieta pacjenta po operacji bariatrycznej [ONLINE]
Otyłość jest chorobą przewlekłą, nieskutecznie leczona powoduje wzrost odsetka chorych na otyłość III stopnia.
Pierwsza konsultacja pacjenta z jadłowstrętem psychicznym- vademecum dla dietetyka [ONLINE]
Interpretacja wyników badań laboratoryjnych w pracy dietetyka [ONLINE]
Szkolenie ma na celu przekazanie praktycznej wiedzy na temat interpretacji wyników badań laboratoryjnych w chorobach dietozależnych.
Dietetyka w aspekcie żywienia zbiorowego [ONLINE]
Szkolenie pozwoli przybliżyć wiedzę na temat zasad żywienia w zakładach żywienia zbiorowego typu dom pomocy społecznej czy szpital.
Co za dużo, to nie zdrowo?! - jak właściwie wspierać i motywować dziecko z diagnozą otyłości wykorzystując elementy metody Kids' Skills
Zaburzenia czynnościowe pracy jelit - wsparcie psychodietetyczne [ONLINE]
Szkolenie dostarczy praktycznych wskazówek postępowania żywieniowego oraz ćwiczeń psychodietetycznych, możliwych do wykonania w gabinecie.
Praca dietetyka w Podstawowej Opiece Zdrowotnej [ONLINE]
Szkolenie skierowane jest do dietetyków, którzy chcą przygotować się do pracy w POZ.
Alergia na pokarmy - dieta eliminacyjna i rola dietetyka [ONLINE]
Szkolenie przeznaczone jest dla dietetyków zainteresowanych alergią na pokarmy oraz dietetyką pediatryczną.
Dieta low-FODMAP - jak ją stosować i nie zwariować?
Webinar ma charakter warsztatowy.
Rola dietetyka w zespole terapeutycznym [ONLINE]
Szkolenie obejmuje zakres działań dietetyka w szpitalnym zespole terapeutycznym, udział w planowaniu żywienia do i pozajelitowego osób dorosłych.
Dieta w przewlekłej chorobie nerek i cukrzycy - wyzwanie dla dietetyka [ONLINE]
Webinar pomoże Ci poszerzyć wiedzę na temat skutecznego zarządzania dietą pacjentów z przewlekłą chorobą nerek i cukrzycą.
Dietoterapia i żywienie kliniczne w onkologii [ONLINE]
Szkolenie z zakresu dietoterapii i żywienia klinicznego w trakcie leczenia onkologicznego pacjenta.