Aktualności

Nowe szkolenie - INSULINOOPORNOŚĆ od teorii do praktyki

Długo wyczekiwane szkolenie dotyczące insulinooporności już w naszej ofercie.

Szkolimy online! Niemalże wszystkie kursy przez internet

W związku z sytuacją epidemiologiczną, spowodowaną pandemią konronawirusa, postanowiliśmy zmienić formę szkoleń ze stacjonarnych na online.

Profilaktyka i leczenie otyłości dziecięcej

III Edycja Interdyscyplinarnej Konferencji Naukowej Otyłość dziecięca: „Od poczęcia do dorosłości” .

Nowe szkolenie - Diagnostyka w pracy dietetyka. Część druga

Od września realizujemy drugą część diagnostyki medycznej. Zapraszamy :)

Prace naukowe wykładowców Centrum

Zapraszamy do zapoznania się z najnowszymi publikacjami naszych specjalistów.

Nowy lek w leczeniu otyłości

Czerwone mięso a przewlekła niewydolność nerek

Niedobór B12 - Opis przypadku

Zniżka grupowa na III Śląską Konferencję Dietetyki Klinicznej

19 października 2019 roku w Katowicach odbędzie się III Śląska Konferencja Dietetyki Klinicznej. Dla grup zorganizowaliśmy przygotowaliśmy specjalny rabat.

Końcówka czerwca z 15% rabatem na szkolenia!

Wszystkie osoby, które zarejestrują się na czerwcowe szkolenia, otrzymają 15-procentowy rabat!

Food Science - Nowość na rynku wydawnictw naukowych

Kwartalnik, w którym publikowane są recenzowane oryginalne prace badawcze, artykuły przeglądowe, studium przypadków oraz najnowsze doniesienia naukowe.

Żyworódka pierzasta (Bryophyllum pinnatum)

Czy istnieją badania naukowe potwierdzające walory prozdrowotne żyworódki pierzastej?

Selen w chorobie Keshan

Selen - pierwiastek posiadający dwa oblicza. Początkowo uważano go za substancję toksyczną i kancerogenną, obecnie za niezbędną do utrzymania zdrowia.

Niealkoholowa stłuszczeniowa choroba wątroby (NAFLD) - Stewia

Niealkoholowa stłuczeniowa choroba wątroby występuje pośród 57-98% osób z nadmierną masą ciała.

Rola dietetyka w szpitalnym zespole żywieniowym

Polskie Towarzystwo Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu - POLSPEN objęło patronatem nasze szkolenie pt.: "Rola dietetyka w szpitalnym zespole żywieniowym.