Aktualności

Wakacyjna promocja - nawet do 52 złotych taniej za szkolenie!

Dla wszystkich uczestników naszych szkoleń, którzy do końca czerwca 2017 roku dokonają zapisu na szkolenia w lipcu i sierpniu, przygotowaliśmy specjalny, 15-procentowy rabat! To nawet 52...

Niefarmakologiczne leczenie dyslipidemii

Zaburzenia lipidowe stanowią niezależny czynnik ryzyka wystąpienia incydentów sercowo‑naczyniowych.

Negatywne konsekwencje stosowania diet komercyjnych - opis przypadku

Obok diet zalecanych przez towarzystwa naukowe oraz gremia naukowe, pacjenci narażeni są na stosowanie diet komercyjnych. Jednym z przykładów takiej diety jest dieta Atkinsa.

Majówkowa promocja - 10% rabatu na majowe szkolenia

Wszystkie osoby, które zarejestrują się w dniach 2-3 maja 2017 na nasze majowe szkolenia, otrzymają 10-procentowy rabat!

Konferencja: Medyczne aspekty żywienia człowieka"

W imieniu organizatorów zapraszamy na konferencję pt.: "Medyczne Aspekty Żywienia Człowieka", która odbywać się będzie w dniu 9-10 czerwca 2017 roku w Rzeszowie.

Zalecenia podaży węglowodanów w diecie osób chorych na cukrzycę - stanowisko Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego 2017

Polskie Towarzystwo Diabetologiczne (PTD) corocznie publikuje zalecenia dotyczące postępowania u chorych na cukrzycę. W zaleceniach na 2017 rok uszczegółowiono zalecenia dotyczące spożycia...

Nowe szkolenie: "Żywienie pacjentów po zabiegach bariatrycznych"

Otyłość jest chorobą przewlekłą, nieskutecznie leczona powoduje wzrost odsetka chorych na otyłość III stopnia.

Indeks insulinowy

Glukoza nie jest jedynym związkiem mającym wpływ na wartość glikemii we krwi. Zarówno posiłki wysokobiałkowe, jak i wysokotłuszczowe wpływają na znaczny wzrost stężenia insuliny we krwi.

Nowe szkolenie: "Żywienie dzieci w pierwszym roku życia"

Zapraszamy do zapoznania się z planem nowego szkolenia: "Żywienie dzieci w pierwszym roku życia"

Mysimba - nowy lek w terapii otyłości

Mysimba to produkt leczniczy zwiększający uczucie sytości i zmniejszający odczuwanie apetytu od niedawna dostępny w naszym kraj.

Walentynkowa promocja - 10% rabatu na wszystkie szkolenia

14 lutego przygotowaliśmy specjalną ofertę dla przyszłych uczestników naszych szkoleń! W Dzień Zakochanych każdy, kto zapisze się na dowolnie wybrane przez siebie szkolenie, otrzyma...

Dieta niskowęglowodanowa - definicja

Brak ustalenia spójnej definicji diety niskowęglowdanowej przysparza wielu trudności w interpretacji badań naukowych oraz burzliwej dyskusji na temat wpływu tego rodzaju żywienia na zdrowie...

Konferencja: „Dietetyka Gerontologiczna- wyzwania i szanse”

W imieniu organizatorów zapraszamy na konferencję pt.: „Dietetyka Gerontologiczna- wyzwania i szanse”, która odbędzie się 3 marca w Poznaniu.

Leki przeciwpsychotyczne - wzrost masy ciała

Neuroleptyki, inaczej leki przeciwpsychotyczne, stosowane są w leczeniu zaburzeń psychicznych - głownie schizofrenii. Wśród pacjentów leczonych neuroleptykami atypowymi przyrost masy ciała...

Czy dietetyk może pracować na oddziale/poradni onkologicznej?

Najnowsze standardy leczenia żywieniowego, które ukazały się w 2015 roku w czasopiśmie Oncology in Clinical Practice, regulują kwestią pracy dietetyka na oddziałach...